-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Mlijeko, 170 g šećera, griz, 1 kašiku nišeste i mak sipajte u duboku šerpu i kuhajte stalno miješajući dok ne provri. Kuhanom i zgusnutom pudingu dodajte maslac i vanilin šećer. Izmiješajte.
Puding koji ste pripremili prebacite u podmazan kalup za tart i ostavite u frižider najmanje na 2 sata.
U manju šerpu dodajte šumsko voće, vodu, 3 kašike nišeste i 1 kašiku šećera. Izmiješajte. Nakon što provri kuhajte na laganoj temperaturi 5 minuta.
Izvadite puding iz kalupa. Preko dodajte voćni sos i ponovo ostavite u frižider na 2 sata.
Ukoliko želite možete dekorisati šlagom. Uživajte u receptu i pošaljite nam vaše fotografije!
Kolač od pudinga s grizom i šumskim voćem
Sastojci
Follow The Directions
Mlijeko, 170 g šećera, griz, 1 kašiku nišeste i mak sipajte u duboku šerpu i kuhajte stalno miješajući dok ne provri. Kuhanom i zgusnutom pudingu dodajte maslac i vanilin šećer. Izmiješajte.
Puding koji ste pripremili prebacite u podmazan kalup za tart i ostavite u frižider najmanje na 2 sata.
U manju šerpu dodajte šumsko voće, vodu, 3 kašike nišeste i 1 kašiku šećera. Izmiješajte. Nakon što provri kuhajte na laganoj temperaturi 5 minuta.
Izvadite puding iz kalupa. Preko dodajte voćni sos i ponovo ostavite u frižider na 2 sata.
Ukoliko želite možete dekorisati šlagom. Uživajte u receptu i pošaljite nam vaše fotografije!
Ocijeni